Nincs életem

0% élet 100% nincs

Utolsó kommentek

  • : Gondolom egy eldugott Csontváry képnek jobban örült volna a család :) (2014.06.21. 15:40) Plakátok a múltból
  • stevee: Naggggyyon komoly!!! : ))) Azt hiszem érdemes volt megtörni a hosszú hallgatást a blogon.. (2011.06.10. 17:22) Lego
  • Liszi: @Simple Soul: Köszi, köszi! :) (2010.10.31. 01:19) Fegyverzetellenőrzés
  • Simple Soul: OMG! Te egy hiperrealista művész vagy! Az a finom vonalvezetés, áhh..egyszerűen zseniális! Minden ... (2010.10.27. 13:20) Fegyverzetellenőrzés
  • Liszi: @stevee: Áhhh, ő csak messziről kukkolt pincérlánnyal :D (2010.08.30. 01:15) Sörözés vs lánybúcsú
  • Utolsó 20

Címkék

alkohol (4) állat (10) álom (2) autó (2) beszólok (45) címke (1) csajok (16) család (11) degu (4) diósgyőr (9) egyetem (10) életstílus (1) én (133) érdekes (5) férfiak (2) férfimagazin (2) film (14) floorball (1) foci (51) fogadás (2) hattrick (4) haverok (29) időjárás (5) internet (4) iqtlan (53) ivás (11) jegesmedvék (1) jégkorong (5) jogsi (6) kerékpár (4) kosárlabda (1) magyar válogatott (2) men (5) miskolc (11) mozi (5) msn (3) munka (9) nincs életem (206) oldtimer (2) olimpia (4) poker (17) politika (10) poszterek (3) program (5) régiség (1) részeg (4) sör (1) sorozat (7) sport (51) szabadidő (5) számítógép (18) takarítás (4) tanulás (7) túra (1) üdítő (1) útmutató (4) vásárlás (7) vb2010 (1) xxx (5) zene (26) Címkefelhő

Messiás

2008.04.27. 09:47 :: Liszi

Futballsportunk válságban van, ezt mindenki tudja. Ez a hullámvölgy odáig mélyült, hogy azon kevesek, akik még reménykednek a gyors felemelkedésben, szinte bárkiben képesek meglátni a magyar foci megváltóját. Úgy néz ki, nem kell tovább várniuk, a messiás megérkezett, neve pedig:

Mawla játékvezető.

De ne szaladjunk ennyire előre. Az Index április 26-án 18 óra 55 perckor közölt egy interjút Kassai Viktorral, országunk jelenleg legelismertebb játékvezetőjével. A derék Kassai sporttárs a magyar és külföldi játékosok viselkedési különbségeit firtató kérdésre a következőket válaszolta:
A külföldiekkel kevesebbet beszélgetünk a mérkőzések alatt. Sok esetben nincs közös nyelv, de a játékosok többsége amúgy is igyekszik a játékra összpontosítani, nem pazarolja reklamálásra az energiáit. A hazai mérkőzéseken a nyelv is közös, és idő is van kommunikálni.
Ha ezen a gondolatmeneten haladunk tovább, egész könnyen rájöhetünk, hogy a magyar labdarúgó azért nem focizik, mert a meccsek teljes időtartamának tekintélyes részét reklamálásra, beszélgetésre fordítja. Az ugye alapszabály, hogy sportolás közben nem beszélünk, mert módosul a légzés, és ez negatív hatással van a teljesítményre. Pláne káros, ha az adott sportágban hasznos mozgás helyett (pl. fociban ilyen a futás) teljesen haszontalan tevékenységet folytatunk (pl. heves gesztikulálás a játékvezető illetve asszisztensei felé).

Következtetés: ha ezt a felesleges kommunikációt megszüntetjük, a játékos az adott sportra fogja fordítani minden energiáját.

Megoldás: olyan játékvezetőt kell alkalmazni, akivel még véletlenül sem közös az anyanyelve egyik játékosnak sem, az esetlegesen közös második nyelven meg úgysem fognak vitatkozni a játékosok, mert nem tudnak olyan választékosan káromkodni, mint magyarul.

A Kassai-interjú közlése után kb. 5 perccel kezdődött a REAC-DVTK mérkőzés Sopronban. (Hogy miért játszott Sopronban a rákospalotai és a miskolci gárda, mikor előbbiek voltak pályaválasztók, az egy másik, hasonlóan bonyulult probléma, amibe most nem megyünk bele.) A mérkőzésre kijelölt játékvezető a katari Mawla sporttárs volt, egyik asszisztense a szintén katari Eisza.

A mérkőzésen 10 gól született, melyen fele-fele arányban osztoztak a csapatok. Ilyen még biztosan soha nem fordult elő a Sopronban lejátszott REAC-DVTK párharcokat tekintve, de valószínűleg igaz az összes REAC-DVTK mérkőzésre is. Ha szigorúan csak az 5-5-ös eredménnyel végződő meccset vesszük figyelembe, akkor akár igazolva is láthatjuk a fent leírtakat.

A magyar futball megmenekült!

Köszönjük, Mawla sporttárs!

Szólj hozzá!

Címkék: foci beszólok

A bejegyzés trackback címe:

https://nincseletem.blog.hu/api/trackback/id/tr5443982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása