online póker

Nincs életem

0% élet 100% nincs

Utolsó kommentek

  • : Gondolom egy eldugott Csontváry képnek jobban örült volna a család :) (2014.06.21. 15:40) Plakátok a múltból
  • stevee: Naggggyyon komoly!!! : ))) Azt hiszem érdemes volt megtörni a hosszú hallgatást a blogon.. (2011.06.10. 17:22) Lego
  • Liszi: @Simple Soul: Köszi, köszi! :) (2010.10.31. 01:19) Fegyverzetellenőrzés
  • Simple Soul: OMG! Te egy hiperrealista művész vagy! Az a finom vonalvezetés, áhh..egyszerűen zseniális! Minden ... (2010.10.27. 13:20) Fegyverzetellenőrzés
  • Liszi: @stevee: Áhhh, ő csak messziről kukkolt pincérlánnyal :D (2010.08.30. 01:15) Sörözés vs lánybúcsú
  • Utolsó 20

Címkék

alkohol (4) állat (10) álom (2) autó (2) beszólok (45) címke (1) csajok (16) család (11) degu (4) diósgyőr (9) egyetem (10) életstílus (1) én (133) érdekes (5) férfiak (2) férfimagazin (2) film (14) floorball (1) foci (51) fogadás (2) hattrick (4) haverok (29) időjárás (5) internet (4) iqtlan (53) ivás (11) jegesmedvék (1) jégkorong (5) jogsi (6) kerékpár (4) kosárlabda (1) magyar válogatott (2) men (5) miskolc (11) mozi (5) msn (3) munka (9) nincs életem (206) oldtimer (2) olimpia (4) poker (17) politika (10) poszterek (3) program (5) régiség (1) részeg (4) sör (1) sorozat (7) sport (51) szabadidő (5) számítógép (18) takarítás (4) tanulás (7) túra (1) üdítő (1) útmutató (4) vásárlás (7) vb2010 (1) xxx (5) zene (26) Címkefelhő

Euro2008 start 2.

2008.06.08. 04:56 :: Liszi

Alternatív Álomcsapat - Sérültek, kimaradtak, szereplést lemondók

Ez a kategória lassan fél éve tartja izgalomban azokat, akik figyelemmel fogják követni az EB-t. Vajon kiket hívnak be a szövetségi kapitányok, kiket hagynak otthon, és sajnálatos módon sérülések is tizedelték a válogatottakat a kontinensviadal előtt.

Kapusok

Lássuk kapusok közül a nagy hiányzókat! Jerzy Dudek, aki a Real Madridba igazolt gyakorlatilag Iker Casillas cseréjének, és ezzel ki is golyózta magát a válogatottból, mivel Artur Boruc stabil kezdő a Celticben, és ezzel a lengyel nemzeti tizenegy elsőszámú hálóőre lett. A második pozícióért Lukasz Fabianski és Tomasz Kuszczak csatáztak, de Kuszczak az EB felkészülés célegyenesében súlyosabban megsérült, így ki is került a keretből.
A spanyoloknál szóba sem került soha az Arsenal hálóőre, Manuel Almúnia, aki így az angol válogatottság felé kacsintgat. És ha már spanyolokról esett szó, a spanyol bajnokságot végigszenvedő, Valenciában védő Timo Hildebrandot pedig egyszerűen kihagyta a német keretből Joachim Löw, pedig Oliver Kahn kiválásával ő volt az első tartalék Jens Lehmann mögött.
Említésre méltó még a jó öreg Oli is. Kahn ugyan lemondta a válogatottságot korábban, és bár a veterán hálóőrre sokan már csak legyintenek, de a Bayernnel még csak begyűjtött egy német kupát és egy bajnoki címet idén, továbbá az UEFA kupából is csak az elődöntőben ejtette ki őket a későbbi győztes Zenit. Utóbbi csúfos zakó volt, de nem rajta múlott.
A francia válogatottba esélye sem volt bekerülni Mickael Landreau-nek, mivel klubcsapata, a PSG botrányos formában játszotta végig a szezont, és majdnem kiestek a francia elsőosztályból.
Szombaton bemutatkoztak a portugálok az EB-n a törökök ellen, ám az elsőszámú kapus címért Ricardoval versenyző Quim már nem lehetett ott a kispadon sem, ugyanis pénteken eltörte a jobb csuklóját egy edzésen. Hasonlóan szerencsétlenül járt a román Danut Coman is. Ő a román keret kihirdetése előtti edzésen törte el a hüvelykujját, így kimaradt.

Védők

A török válogatott védelemből hiányzik majd Ibrahim Üzülmez, akit kihagyott Fatih Terim szövetségi kapitány, valamint Gökhan Ünal, aki megsérült a szezon végefelé. Mindketten játszottak a selejtezők során. A portugáloktól Marco Caneira esett áldozatául a Valencia rossz szereplésének.
A németeknél a Berlini Falnak csúfolt Robert Huth nem szerepelhet sérülése miatt, igaz láttunk már nála jobb védőket is a Nationalelfben. Meglepetésnek számított viszont Manuel Friedrich kihagyása, aki a Leverkusenben alapembernek számít.
A világbajnok olaszoktól kimaradt Massimo Oddo formahanyatlás miatt, Fabio Cannavaro pedig az edzőtáborban dőlt ki, miután csapattársa, Giorgio Chiellini elintézte a bokáját egy edzőmeccsen. A francia válogatottból hiányzik majd Philippe Mexes, akit nem csak Roma szurkolók követeltek a válogatottba a szezon vége felé közeledve, mégis kimaradt a végső keretből. Anthony Reveillere-t meglepő módon az a játékos szorította ki a francia keretből, akit éppen ő szokott kiszorítani a Lyon kezdőből: Francois Clerc. Hosszú sérüléséből visszatérve a Manchester United védője, Mikael Silvestre sem tudta magát beverekedni az utazó keretbe. És akkor még mindig ott vannak az Arsenal szélsővédői Bakary Sagna és Gael Clichy, valamint a Sevilla bekkje Julien Escude, akik hiába számítanak kezdőnek klubcsapatukban, és hiába teljesítenek ott nagyon jól, szintén nem kaptak meghívót.
A svédeknél nagy hiányzó Erik Edman, aki szinte a teljes szezont kihagyta sérülés miatt.
Az érdekesebb esetek közé kívánkozik az osztrák Paul Scharner esete, aki a Wigan játékosa, és védőként, valamint középpályásként is bevethető. A tizenkétszeres válogatott kritizálta az osztrák szövetséget, majd lemondta a válogatottságot is. A 2008-as EB-re való kerethirdetés előtt kibékült a szövetségi kapitánnyal, Joseph Hickersbergerrel, mégsem került be még a bő, 31 fős keretbe sem.
Még különösebb a lengyel Radoslaw Sobolewski története. A védő három nappal a lengyel válogatott belgák fölött aratott 2-0-s győzelme után mondta le a válogatottságot, pedig ez a meccs biztosította a lengyelek részvételét az EB-n. Lehet, hogy inkább nyaralásra vágyott?

Középpályások

A 75-szörös svájci válogatott Raphael Wicky az USA-ban futballozik, így kikerült Köbi Kuhn szövetségi kapitány látóköréből. Pedig nem elhanyagolható rutinja van a 31 éves játékosnak, mivel részt vett az 1996-os és 2004-es EB-n, valamint a 2006-os VB-n is. A cseheknél igazi nagyágyúk hiányoznak, mivel Pavel Nedved lemondta a válogatottságot, Tomás Rosicky pedig szinte egész szezonban sérüléssel küszködött, és röviddel az EB előtt műtéten esett át. Karel Brückner szövetségi kapitány megpróbálta rábeszélni Nedvedet a folytatásra, de a már most legendának számító cseh nemet mondott. A portugáloknál hatalmas meglepetésre maradt ki Maniche, aki a selejtezők jelentős részén kezdő volt. Kimaradt továbbá Tiago is, aki a Juventusban nem tudta magát mindig a kezdőcsapatba verekedni, így kihagyta őt Felipe Scolari a végső keretből.
Horvátország keretébe nem fért be két korábbi stabil tag Marko Babic és Jurica Vranjes, pedig előbbi pályára lépett a selejtezőkben. Ugyanígy maradt ki a német keretből a veterán Bernd Schneider, ami annak fényében meglepő, hogy a Nationalelfet szinte példátlan módon a másodosztályból töltötte fel Joachim Löw, valamint reaktiválta még Oliver Neuville-t is. A lengyel válogatottnál nagy érvágás Jakub Blaszczykowski edzőtáborban bekövetkezett sérülése, így helyére mást hívtak be az EB kezdete előtt egy nappal.
A hollandoknál lemondta a szereplést Clarence Seedorf, mivel nem tud együtt dolgozni Marco van Basten szövetségi kapitánnyal. Emellett Ryan Babel edzőtáborban bekövetkezett sérülése is borzolta az idegeket. Helyére meglepő módon nem középpályást, pl. a bő keretben szereplő Denny Landzaatot hívta be van Basten, hanem a védő Khalid Boulahrouzt. A románoknál nem kapott helyet a keretben a Recreativo Huelva középpályása, Laurentiu Rosu, mivel tavasszal csak elvétve szerepelt spanyol klubcsapatában, de ami igazán dühítő lehetett a szövetségi kapitány, valaimint a román szurkolók számára, az Ovidiu Petre esete. A középpályás ugyanis a Galatasaray légiósaként bajnoki címet ünnepelt, mely ünneplés keretein belül némi röplabdázásra is sor került, ahol Petre megsérült, és nem épült fel az EB-ig. Francia válogatottban nem kapott helyet Hatem Ben Arfa és Abou Diaby, pedig utóbbi időben mindketten jól szerepeltek klubjaikban. Ellentétben Jerome Rothennel, aki majdnem kiesett a Paris Saint-Germainnel a francia élvonalból. Matthieu Flamini sorsa az utolsó pillanatokban dől majd el attól függően, hogy Patrick Vieira játékra kész állapotba tudja-e hozni magát.
Spanyoloktól egész kontingens hiányzik majd. Joaquín és David Albelda a Valencia rossz szereplése miatt nem kapott meghívót. Az oroszoknál Marat Izmajlov kihagyása döbbentett meg pár embert, ám Guus Hiddink szövetségi kapitány láthatóan csak Oroszországban játszó emberekre építette válogatottját, így a Sportingnál légióskodó Izmajlovnak nem volt esélye a keretbe kerülni. Igor Gyeniszov viszont a Zenit jó szereplésének haszonélvezője lehetett volna, kapott is meghívót Guus Hiddinktől, ám a középpályás érdekes módon lemondta a szereplést.

Csatárok

A törököknél igazi legenda maradt ki, ugyanis Hakan Sükür nincs ott az EB-n. Hiába lépett pályára nyolc selejtezőmérkőzésen, és hiába szerzett ezeken öt gólt, nem volt elég bizonyíték Fatih Terimnek, hogy még számítani lehet rá világversenyen.
Olcsó poénként a lengyeleknél Ireneusz Jelen nem lesz jelen, pedig a 2006-os VB-n szerepelt az egyik leggyorsabb játékosként aposztrofált Auxerre támadó. A horvátoknál Slaven Bilic szövetségi kapitány legnagyobb kedvence, Eduardo da Silva maradt ki, mivel lábtöréséből lábadozik, pedig az EB egyik nagy felfedezettje lehetett volna a brazil felmenőkkel rendelkező ék.
Az olaszoktól két csapatnak is elegendő támadó maradt otthon. Francesco Totti ugyanis nem engedett a válogatottba őt visszakövetelőknek, és továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem kíván többé olasz címeres mezben pályára lépni. Vele ellentétben nem kapott meghívást Filippo Inzaghi, Vincenzo Iaquinta és Alberto Gilardino sem. Utóbbi kettő kevés játéklehetőséget kapott a szezon második felében, így formán kívül vannak. Franciáknál szintén nagyágyúk hiányoznak majd, ugyanis David Trezeguet nem kapott meghívót a bő keretbe sem, mivel rossz viszonyt ápol Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, Djibril Cissé pedig az utolsó keretszűkítésnél esett ki.
A spanyoloknál nagy felhördülést váltott ki, hogy kimaradt Raúl, a Real Madrid állócsillaga. Többen már a válogatottban szerették volna látni Bojan Krkic-et is, de erre még várni kell, az ifjonc világversenyen szerepeltetésére még nem jött el az idő Luis Aragones szövetségi kapitány szerint. Raúl Tamudo és Luis Garcia is csak tévén nézi majd az EB küzdelmeit. Mindketten az Espanyol rossz szereplésének estek áldozatául. Óriási meglepetés, hogy kimaradt Alekszandr Kerzsakov is az orosz keretből, pedig a támadó a legeredményesebb orosz volt a selejtezők során. Nagy érvágás a Zenit sztárjának, Pavel Pogrebnyak kimaradása. Pogrebnyak megsérült, ám az ő helyére sem jött szóba Kerzsakov.

Látható tehát, hogy pl. a franciák, vagy az olaszok szinte egy komplett csapatot hagynak otthon, de máshonnan is dőltek ki olyan emberek, akik meccseket dönthettek volna el. A hiányzók álomcsapata (teljességgel szubjektív) véleményem alapján így nézne ki:

Hildebrand

Sagna, Cannavaro, Mexes, Clichy

Rosicky, Seedorf, Maniche

Pogrebnyak, Trezeguet, Raúl

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci

online póker

A bejegyzés trackback címe:

https://nincseletem.blog.hu/api/trackback/id/tr92509146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása