online póker
online póker

Nincs életem

0% élet 100% nincs

Utolsó kommentek

  • : Gondolom egy eldugott Csontváry képnek jobban örült volna a család :) (2014.06.21. 15:40) Plakátok a múltból
  • stevee: Naggggyyon komoly!!! : ))) Azt hiszem érdemes volt megtörni a hosszú hallgatást a blogon.. (2011.06.10. 17:22) Lego
  • Liszi: @Simple Soul: Köszi, köszi! :) (2010.10.31. 01:19) Fegyverzetellenőrzés
  • Simple Soul: OMG! Te egy hiperrealista művész vagy! Az a finom vonalvezetés, áhh..egyszerűen zseniális! Minden ... (2010.10.27. 13:20) Fegyverzetellenőrzés
  • Liszi: @stevee: Áhhh, ő csak messziről kukkolt pincérlánnyal :D (2010.08.30. 01:15) Sörözés vs lánybúcsú
  • Utolsó 20

Címkék

alkohol (4) állat (10) álom (2) autó (2) beszólok (45) címke (1) csajok (16) család (11) degu (4) diósgyőr (9) egyetem (10) életstílus (1) én (133) érdekes (5) férfiak (2) férfimagazin (2) film (14) floorball (1) foci (51) fogadás (2) hattrick (4) haverok (29) időjárás (5) internet (4) iqtlan (53) ivás (11) jegesmedvék (1) jégkorong (5) jogsi (6) kerékpár (4) kosárlabda (1) magyar válogatott (2) men (5) miskolc (11) mozi (5) msn (3) munka (9) nincs életem (206) oldtimer (2) olimpia (4) poker (17) politika (10) poszterek (3) program (5) régiség (1) részeg (4) sör (1) sorozat (7) sport (51) szabadidő (5) számítógép (18) takarítás (4) tanulás (7) túra (1) üdítő (1) útmutató (4) vásárlás (7) vb2010 (1) xxx (5) zene (26) Címkefelhő

Liszi on Tour

2008.05.27. 09:34 :: Liszi

Egyszer egy szép napon, tudtam, hogy elhagyom a várost, ahol élek. Na nem végleg, csak úgy átmenetileg A csapat kedvéért. A Diósgyőrrel eddig csak Tiszaújvárosig merészkedtem egy teremtorna kedvéért, de most az újpesti fellépésünk előtt úgy gondoltam, minden adott ahhoz, hogy végre egy igazi idegenbeli meccsre is ellátogassak.

Május 25-én, vasárnap délután, miközben Monte Carloban, az F1 nagydíjon az eső borzolta a kedélyeket, Miskolcon szikrázó napsütés bocsátott minket utunkra a főváros felé. Négyen pattantunk autóba, hogy tiszteletünket tegyük Újpesten, de tudtuk, hogy rajtunk kívül sokan tesznek még így, sőt az ultráink jelentős része már korábban elindult vonattal. Őket rendőrök kísérték a Keletiből a Megyeri útra, mi viszont kocsival "osontunk" a stadionig, ahol addigra kordonokkal várt minket a yard. Viszonylag udvariasan viszonylag útbaigazítottak minket, így második körben oda is találtunk a vendégek számára fenntartott parkolóba, majd gyors beléptetés, motozás után el is foglalhattuk helyünket a lelátón.

Életemben először voltam igazi, modernnek mondható stadionban, amiben kis hazánk ugye nem bővelkedik. Ennek megfelelően az első pár percben úgy nézelődtem, mint az egyszeri bácsi az állatkertben a zsiráf előtt: "ilyen állat márpedig nincs". A meccs előzményeiről is szólva: az már ismert volt, hogy házi gólkirályunk, Simon Attila a szezon után az Újpesthez igazol. Az azonban kicsit meglepett néhány embert, hogy csatáunk még a cserepadon sem kapott helyet, de mindezt indokolhatja, hogy az Újpest még küzd az UEFA kupás helyért, Simonnak pedig az lett volna most a dolga, hogy ettől eltávolítsa őket. Ezt mindenki beláthatja, hogy elég skizofrén helyzet. Egyébként Vágó Attila vezetőedző sem volt a kispadon, ő eltiltását tölti, mivel a Paks ellen inzultálta a játékvezetőket, ezért csak a lelátón foglalhatott helyett.

Kicsivel később pályára léptek a csapatok. A pestiek indulója után a Himnusz szólamai csendültek fel, hamis férfikórussal kísérve. Ezután kezdetét vette a lila-fehér piros-fehér mérkőzés. Azt már a mérkőzés elején láttuk, hogy újpesti részről nem lesz szurkolás, mivel saját csapatuk ellen tüntettek. Később a Korps nevű ultracsoport huligáncsoport nemes egyszerűséggel kivonult a nézőtérről, inkább az edzőpályán focizott, amit méretes transzparensen a csapatuk tudtára is adtak (Lásd kép: "Ti unalmasak vagytok, ezért focizunk a műfüvön...!"). A mi táborunk (közel 300 fő) ellenben végig kitett magáért, a mérkőzés elején azzal, hogy felhívtuk a hazaiak figyelmét arra, hogy csak Harmincan vannak. Első percektől űztük a csapatot, és reméltük, hogy megismétlődhet a 2006-os bravúr, amikor csapatunk 3-0-ra győzött a Megyeri úton.


Foci helyett foci

A csapat meg is tett ezért mindent az első félidőben! Az ekkor mezőnyfölényben játszó, ám nem túl veszélyes támadójátékot produkáló lilákat kétszer is mattolta támadósorunk. A 27. percben Homma Kazuo, majd a 29. percben Virágh Ali lőtt gólt, ami már végképp sok volt a lila tábornak, többen elindultak kifelé a stadionból, vagy inkább a Korps műfüves meccsét nézték a kerítésnél. Ekkor természetesen jött tőlünk a Hova mentek? rigmus, jókedvünk pedig alig fért a stadion tetőszerkezete alá.

Viszont 0-2-es vezetésünk tudatában a csapat kicsit érthetetlen módon megpróbált ráülni az előnyre, és behúzódtunk a saját térfelünkre. Sokan azonnal gondoltuk, hogy ennek nem lesz jó vége. Az Újpest azonnal visszavette a kezdeményezést, és az első félidő végén igencsak vártuk a sípszót.


Ott vagyunk, dalolunk

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Újpesti fölény, mi kontrázni próbáltunk, de nem túl nagy meggyőződéssel. Védőink többször is tétováztak a tizenhatosunk környékén, többször nem szabadítottak fel, amikor megtehették volna, és ez megbosszulta magát perceken belül. Az 53. percben az ex-diósgyőri Foxi szépített. Ezt meg is köszöntük neki szépen, ahogy illik, ahogyan a meccs alatt többször Sallói diósgyőri munkásságáról is megemlékeztünk. Ekkor már ébredeztek a lila szurkolók, úgy látták, hogy van keresnivalójuk még ezen a meccsen, és sajnos így is volt. Amilyen gyorsan mi szereztünk két gólt az első félidőben, úgy lőttek ők is kettőt a másodikban, ugyanis Foxi gólja után két perccel Sándor György is betalált, kiegyenlítve a mérkőzést.

Az újpesti tábornak - mely eddig szótlanul "tűrte" a mérkőzést - az egyenlítés után hirtelen akkora hangja (és arca) lett, mintha bajnokságot nyertek volna. Két vélhetően nem szomjas egyén rohant is felénk feltartott középső ujját illetve farkát lobogtatva. Rajtuk is jót röhögtünk, 0-2-nél még nem volt ekkora önbizalmuk...

Az egyenlítés után percekkel bevonultak a stadionba az eddig kint tüntető lilák, amire fel is hívták a figyelmet egy meggyújtott vörös (!!!) fénnyel illetve egy hanggránáttal, majd rendezett sorokban vonulni kezdtek a lelátó tetején. Ekkor szólalt meg sorainkból a Ballag már a vén diák című jól ismert ballagási nóta, ami ismét jókedvet garantált táborunkban. Az is derültséget okozott, amikor a műsorközlő bemondta a nézőszámot! A hivatalos közlést, miszerint 3291 néző volt a stadionban, csöppet sem nagyvonalúan, de vélhetően jogosan kiröhögtük. Még a Nemzeti Sport tudósítója szerint sem voltak ennyien a meccsen, amit az online közvetítésükben meg is említett.


Nevetség tárgya

Közben, elég izgalmas végjáték után, melyben mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, lefújták a mérkőzést. Mivel újabb gól nem esett (legalábbis érvényes, mert volt néhány, amit les miatt nem adtak meg), így 2-2-es döntetlennel térhettünk haza Miskolcra.

Bár nincs összehasonlítási alapom, de életem első túrája nagyon jól sikerült. Legalábbis kicsit sem bántam meg, hogy vasárnap délutánomat-estémet, pénzemet erre áldoztam. Az eredmény csak annak fényében bosszantó, hogy 0-2-re is vezettünk, de látatlanban elfogadtam volna előre. Az elveszített előnyért kárpótolt a hangulat. Maga a szurkolás összehasonlíthatatlan a hazaival, ahol sokszor elégedetlenkedőkkel van tele egy-egy szektor, akik csak szidják a csapatot, de idegenben ilyen nem létezik. Az utolsó percekig hangosan szólt a Csak a Diósgyőr, és a meccs lefújása után még percekig éltették szurkolóink a srácokat. Bár még van egy meccs a szezonból, de azt ki merem jelenteni: ha pályán nem is szerepeltünk fényesen idén, szurkolótáborunk továbbra is az élen!


CSAK A DIÓSGYŐR!!!

Szólj hozzá!

Címkék: sport én foci haverok diósgyőr

A bejegyzés trackback címe:

https://nincseletem.blog.hu/api/trackback/id/tr32489764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása