online póker

Nincs életem

0% élet 100% nincs

Utolsó kommentek

  • : Gondolom egy eldugott Csontváry képnek jobban örült volna a család :) (2014.06.21. 15:40) Plakátok a múltból
  • stevee: Naggggyyon komoly!!! : ))) Azt hiszem érdemes volt megtörni a hosszú hallgatást a blogon.. (2011.06.10. 17:22) Lego
  • Liszi: @Simple Soul: Köszi, köszi! :) (2010.10.31. 01:19) Fegyverzetellenőrzés
  • Simple Soul: OMG! Te egy hiperrealista művész vagy! Az a finom vonalvezetés, áhh..egyszerűen zseniális! Minden ... (2010.10.27. 13:20) Fegyverzetellenőrzés
  • Liszi: @stevee: Áhhh, ő csak messziről kukkolt pincérlánnyal :D (2010.08.30. 01:15) Sörözés vs lánybúcsú
  • Utolsó 20

Címkék

alkohol (4) állat (10) álom (2) autó (2) beszólok (45) címke (1) csajok (16) család (11) degu (4) diósgyőr (9) egyetem (10) életstílus (1) én (133) érdekes (5) férfiak (2) férfimagazin (2) film (14) floorball (1) foci (51) fogadás (2) hattrick (4) haverok (29) időjárás (5) internet (4) iqtlan (53) ivás (11) jegesmedvék (1) jégkorong (5) jogsi (6) kerékpár (4) kosárlabda (1) magyar válogatott (2) men (5) miskolc (11) mozi (5) msn (3) munka (9) nincs életem (206) oldtimer (2) olimpia (4) poker (17) politika (10) poszterek (3) program (5) régiség (1) részeg (4) sör (1) sorozat (7) sport (51) szabadidő (5) számítógép (18) takarítás (4) tanulás (7) túra (1) üdítő (1) útmutató (4) vásárlás (7) vb2010 (1) xxx (5) zene (26) Címkefelhő

Euro2008 végjáték 2. rész

2008.06.29. 13:58 :: Liszi

Folytassuk az egyenes kieséses szakasszal. Portugália az örök ígéret szerepköréből próbálta meg a kitörést ismét a trófeahalmozó németek ellen. A magabiztosan menetelő horvátok a temérdek akaraterővel (és mázlival) megáldott törökök ellen lépett pályára. Talán a legszórakoztatóbb játékot produkáló két csapat csapott össze Hollandia és Oroszország meccsén. Valamint Spanyolország és Olaszország képében két korábbi európabajnok is meccselt egymással.

Negyeddöntők

Portugália (A1) - Németország (B2) : 2-3

Ahogy a két csapat továbbjutott a csoportjából, itt valószínűleg a portugálok győzelmét várták többen. Aztán az első fél óra úgy ért véget, ahogy a németek szurkolói legszebb álmukban képzelték: 2 gólos német előnnyel. A végeredmény szorossága egyáltalán nem tükrözi a meccs képét, ugyanis a Nationalelf fájdalmasan könnyedén verte a csoportmeccsen mutatott játékkal ellentétben teljesen ötlettelenül és fásultan játszó portugálokat. Bár ha lökés miatt érvénytelenítették volna Ballack gólját...

Horvátország (B1) - Törökország (A2) : 0-0, h.u.: 1-1, büntetők: 1-3

A borzalmasan unalmas rendes játékidő után csak a hosszabbítás végére pörögtek fel az események. A horvátok a török legenda Rüstü Recber hibáját kihasználva szereztek vezetést a 119. percben. Dél-nyugati szomszédaink ekkor azt hihették, hogy megvan a mérkőzés, ám nem számoltak azzal, hogy a hátrányban ébredő törökök ellen játszanak. Bár most csak 1 perc volt hátra a hosszabbítás rendes idejéből, a játékvezető a hosszabbítást is hosszabbította többek között a horvát gólöröm miatt. Ez pont elég volt a törököknek arra, hogy egy Rüstü által előrevágott labdát Semih Sentürk a léc alá vágjon a 121. percben (!!!), így tizenegyesrúgásokra kárhoztatva a horvátokat. A büntetőknél Modric és Rakitic a kapu mellé lőtte a lasztit, így Srna egyetlen találata állt szemben a törökök három jó büntetőjével (Arda Turan, Semih Sentürk és Hamit Altintop sem hibázott). Mladen Petric hozhatta volna vissza a horvát reményeket, ám Rüstü kivédte a lövését, így a törökök ismét a kiesés széléről hoztak vissza egy mérkőzést, a horvátok pedig bánhatták, hogy eltörölték anno az aranygól szabályt.

Hollandia (C1) - Oroszország (D2) : 1-1, h.u.: 1-3

Előzetesen könnyed holland győzelmet vártak sokan a meccstől, ám az oroszok nem voltak hajlandók eljátszani az áldozati bárány szerepét. Végig támadólag léptek fel, a hollandoknak pedig semmi nem jött össze. Az oroszok több ajtó-ablak ziccert hibáztak a rendes játékidőben, nem egyet azért, mert már túljátszották a kapu előtt a helyzeteket (amolyan Arsenal stílusban). Végül az 56. percben megtört a jég, Pavjucsenko megszerezte a vezetést az oroszoknak. Ekkor kicsit jobban igyekeztek a hollandok, ám így még több terület nyílt az oroszoknak a támadásra. További nagy ziccerek maradtak ki orosz részről, és már számítani lehetett arra, hogy ez megbosszulhatja magát. A bosszú Ruud Van Nistelrooij képében érkezett a 86. percben! Wesley Sneijder szabadrúgása csaknem elszáguldott keresztbe a kapu előtt, ám Van Nistelrooij bravúros mozdulattal a hálóba fejelte a labdát. Ezután több gól már nem esett, jött a hosszabbítás.
A hosszabbítás is remek játékot hozott, ám nem a holland szurkolók örülhettek ennek. Az oroszok továbbra is lendületesen játszottak, amivel a látszólag elfáradó holland védelem nem tudott mit kezdeni, így Dimitrij Torbinszkij és Andrej Arsavin további egy-egy gólt tett hozzá a hollandok bajához (itt a nézők nem hollandokért szorító része profitált abból, hogy eltörölték az aranygól szabályt). Megérdemelten jutott tovább Oroszország, Hollandia személyében pedig egy végső győzelemre is esélyesnek tartott gárda búcsúzott.

Spanyolország (D1) - Olaszország (C2) : 0-0, büntetőkkel 4-2

Több helyen lehetett olvasni arról, hogy az olaszok bizakodtak a mérkőzés előtt, mondván ők ilyenkor, az egyenes kiesésben ébrednek fel a nagy tornákon, míg a spanyolok ekkor bizonytalanodnak el. Erre rácáfolt a mérkőzés, ugyanis a mérkőzésen mindenki aludt, de leginkább szegény nézők. Ha azt írom, a játék védekező lényege domborodott ki, még azzal is erősen bagatellizálom azt a tényt, hogy egyik csapat sem tudott igazi helyzetet kialakítani 120 perc alatt. A spanyolok ugyan jobban iparkodtak, mint az olaszok, akiknél a támadójáték egyenlő volt a Toni felé tett tétova ívelgetéseknél, de az olasz védelmet nem tudták zavarba hozni. Jöttek a tizenegyesek, mert valaminek döntenie kellett a két csapat között, és Iker Casillas hős lett. Casillas Daniele De Rossi és Antoni Di Natale próbálkozását is hárította, míg Gianluigi Buffon "csak" Daniel Güiza kísérletével járt el hasonlóképpen.

Elődöntők

Németország - Törökország : 3-2

Adáskimaradás, igalmak az utolsó percig. Ezeket hozta az első elődöntő. A törököknél annyi volt a sérült és az eltiltott, hogy az EB-t figyelemmel követők nagyobb hányada szerint ismét csak az akaraterejükben, valamint a szerencséjükben bízhattak. Azonban, ha valakik, akkor a németek jól ismerik őket, és nem vették félvállról a meccset. Mégis a törökök szerezték meg a vezetést, amire az EB-n még nem volt példa. Ez kb. négy percig volt így, ugyanis Ugur Boral góljára Bastian Schweinsteiger válaszolt meglehetősen gyorsan.
A második félidőben kezdődött a közvetítővonal hibájának kálváriája. A Bécs környékét sújtó vihar miatt kimaradozott az adás a második félidőben, így vagy rádióközvetítés szintjén hallhattuk a meccs történéseit, vagy sehogy. Miroslav Klose német vezetést jelentő góljának az ismétlésére kapcsolódtunk vissza az élő adásba a 79. perc környékén. Fatih Terim török szövetségi kapitány ekkor mindent egy lapra feltéve küldte rohamra játékosait, cseréivel is nyomatékosítva ezt, ezután pár perccel ismét elveszett a kapcsolat. Ismét gólról maradtunk le, ám ezúttal az ismétlését sem láthattuk: egyenlítettek a törökök Semih Sentürk révén! Ám a gól előtt megforgatott Philipp Lahm láthatóan zokon vette az esetet, és a 90. percben egy 40 méteres futás (no meg a törökök EB-szereplésének) végére tett pontot azzal, hogy a Thomas Hitzlspergertől visszakapott kényszerítőt a rövid sarokba vágta. Döntőben a németek!

Spanyolország - Olaszország : 3-0

Deja vu! Ugyanezzel a párosítással kezdődtek a D csoport küzdelmei. Bár sokan úgy gondolták (pl. én is), hogy ez a meccs nem lesz ismétlése a csoportmeccsen történt 4-1-es spanyol győzelemnek, mégis így lett. Az oroszok ismét nem találták ellenszerét a szigorúan záró spanyol középpályának, és bár az EB góllövőlistáját vezető David Villa hamar kivált a spanyoloktól, az ibériai gárda mégis simán bedarálta az oroszokat a második félidőben mutatott ellenállhatatlan támadójátékkal. Az altató passzolgatásból villámgyorsan támadásra váltó spanyolok két-három húzásból odaértek Igor Akinfejev kapuja elé, aki a három kapott gól ellenére talán az oroszok legjobbja volt ezen a mérkőzésen. A magabiztos győzelmet követően Spanyolország is döntőbe jutott!

A döntőben

Döntős szereplés:
Németország 6 (NSZK-ként: 1972, 1976, 1980, Németországként: 1992, 1996, 2008)
Spanyolország 3 (1964, 1984, 2008)

EB Győzelem:
Németország 3 (NSZK-ként: 1972, 1980, Németországként: 1996)
Spanyolország 1 (1964)
Mindkét csapatnak utolsó EB-győzelme az utolsó nagy trófeája. Németország esetében ez 12 évet, Spanyolország esetében 44 évet jelent trófea nélkül.

Egymás ellen (összesen):
19 mérkőzés - 8 német győzelem - 5 spanyol győzelem - 6 döntetlen
Egymás ellen (VB-n és EB-n):
5 mérkőzés - 3 német győzelem - 1 spanyol győzelem - 1 döntetlen
Utolsó mérkőzésük:
2003. február - Spanyolország győzött 3-1-re (barátságos mérkőzés)

További érdekességek:

- Spanyolország 21 mérkőzés (2006. november) óta veretlen.

- Luis Aragones lesz a történelem legidősebb szövetségi kapitánya, akinek válogatottja EB-döntőben szerepelhet. Aragones a döntő napján 69 éves és 337 napos. Előző rekorder a német Otto Rehhagel 65 évesen és 327 naposan vezette döntőbe (majd győzelemre) a görögöket négy éve. Amennyiben nyernek a spanyolok, úgy értelemszerűen a legidősebb győztes szövetségi kapitány is Aragones lesz.

- Jens Lehmann lehet a történelem legidősebb játékosa, aki pályára lép EB-döntőn. Lehmann 38 éves és 232 napjával megelőzte az eddigi rekorder Arnold Muhrent, aki 37 éves és 27 napos volt, amikor 1988-ban pályára lépett a holland válogatottban a szovjetek ellen.

- A pályán csapattársak is küzdhetnek egymás ellen a két válogatott színeiben: Jens Lehmann és Cesc Fabregas (Arsenal), Christoph Metzelder és Iker Casillas (Real Madrid), David Odonkor és Juanito (Real Betis).

- Michael Ballack sérüléssel bajlódik, így lehetséges, hogy az eltiltás miatt kihagyott 2006-os VB-döntő után újabb világverseny döntőjét lesz kénytelen kihagyni. Emellett, ha kikap a német válogatott, akkor a Chelsea német sztárja idei negyedik második helyét gyűjti be csapataival, és harmadik kupadöntőjét veszíti el.

- A döntő játékvezetője az olasz Roberto Rosetti lesz. Mindkét csapat vegyes érzelmekkel várhatja a játékvezetőt, ugyanis Rosetti vezette a meccset a németek közelmúltban elszenvedett legnagyobb veresége alkalmával (Románia ellen 1-5), de pl. ő vezette a Csehország-Németország EB-selejtezőt is, amelyen a németek nyerni tudtak 2-1-re. A spanyoloknak vezette pl. a 2006-os VB nyolcaddöntőjét a franciák ellen, ahol az ibériai gárda 3-1-es vereséget szenvedett, de szintén Rosetti vezette a spanyol-svéd EB-selejtezőt, melyen a spanyolok 3-0-s győzelmet arattak.

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci

online póker

A bejegyzés trackback címe:

https://nincseletem.blog.hu/api/trackback/id/tr1544498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása