online póker

Nincs életem

0% élet 100% nincs

Utolsó kommentek

  • : Gondolom egy eldugott Csontváry képnek jobban örült volna a család :) (2014.06.21. 15:40) Plakátok a múltból
  • stevee: Naggggyyon komoly!!! : ))) Azt hiszem érdemes volt megtörni a hosszú hallgatást a blogon.. (2011.06.10. 17:22) Lego
  • Liszi: @Simple Soul: Köszi, köszi! :) (2010.10.31. 01:19) Fegyverzetellenőrzés
  • Simple Soul: OMG! Te egy hiperrealista művész vagy! Az a finom vonalvezetés, áhh..egyszerűen zseniális! Minden ... (2010.10.27. 13:20) Fegyverzetellenőrzés
  • Liszi: @stevee: Áhhh, ő csak messziről kukkolt pincérlánnyal :D (2010.08.30. 01:15) Sörözés vs lánybúcsú
  • Utolsó 20

Címkék

alkohol (4) állat (10) álom (2) autó (2) beszólok (45) címke (1) csajok (16) család (11) degu (4) diósgyőr (9) egyetem (10) életstílus (1) én (133) érdekes (5) férfiak (2) férfimagazin (2) film (14) floorball (1) foci (51) fogadás (2) hattrick (4) haverok (29) időjárás (5) internet (4) iqtlan (53) ivás (11) jegesmedvék (1) jégkorong (5) jogsi (6) kerékpár (4) kosárlabda (1) magyar válogatott (2) men (5) miskolc (11) mozi (5) msn (3) munka (9) nincs életem (206) oldtimer (2) olimpia (4) poker (17) politika (10) poszterek (3) program (5) régiség (1) részeg (4) sör (1) sorozat (7) sport (51) szabadidő (5) számítógép (18) takarítás (4) tanulás (7) túra (1) üdítő (1) útmutató (4) vásárlás (7) vb2010 (1) xxx (5) zene (26) Címkefelhő

Olimpia, ahogy látom

2008.08.18. 20:05 :: Liszi

Még egy szót sem írtam az olimpiáról a megnyitó óta, pedig lenne mit. Most megpróbálom összefoglalni röviden, hogy mit gondolok az eddigiekről.

Elsőként a legfontosabb, hogy rohadt meleg van ahhoz, hogy a magyar címeres jégkorongmezemben feszítsek itthon a magyarok szereplése alatt, úgyhogy vennem kell pl. egy kosarasmezt, vagy tetováltatok magamra egy koronás címert.

Komolyra fordítva a szót: tegnapig talán csak az úszóink és pólósaink hozták azt, aminek igazán örülni lehetett. Evezőseinknek, valamint a kerékpáros Bodrogi Lacinak nem jött ki a lépés (vagymi evezés és tekerés), ahogyan sportlövőinknek és vívósportunk képviselőinek sem (róluk több szó majd lentebb). Ökölvívóinknál, bírkózóinknál és cselgáncsozóinknál nyugodtan emlegethetünk balszerencsét, ostoba pontozási szabályokat, valamint sportdiplomáciai bukást. A női kézilabdásaink pedig hiába jutottak a legjobb nyolc közé, ha ott nem sikerül villantaniuk valamit a híres magyar virtusból, akkor úgy vonulnak be majd a sporttörténelembe, mint az a válogatott, ami ugyan a világ legjobb csapatai közé jutott, de eközben kivívta az egész nemzet ellenszenvét.

Női kéziseinknél nem lehet elmenni szó nélkül a totális rezignáltság mellett, ami a lányok arcán ült minden bukott meccs után, valamint amellett sem, hogy Hajdu János szövetségi kapitány nyíltan kimondta, hogy alkalmatlan a posztja betöltésére, de már nem tud mit tenni. Sajnos mentálisan gyenge most a társaság, de nem lehet az egészet a szövetségi kapitány nyakába varrni.

Hasonló a történet a női tőrvívóinknál azzal a különbséggel, hogy még be sem fejezték az olimpiai küzdelmeket, már megindult az egymásra mutogatás. Így törvényszerű volt, hogy következik egy bukott elődöntő, majd egy bukott bronzmeccs is. Mohamed Aida ugyan produkált az elődöntőben az amerikaiak ellen egy emlékezetes asszót, de a párharc után már mentális problémákat emlegetett. Utána kifakadt Bernát Zoltán szövetségi edző is, mert szerinte a csapaton belüli rossz morálért megvan a felelős, aki ellen majd az olimpia után megteszik a megfelelő lépéseket. A "felelős" állítólag a csapatküzdelmekre tartalékként jelölt Ujlaky Virginie, aki nyíltan bírálta Bernátot, amiért az nem jelölte őt az egyéni küzdelmekre, márpedig megígérte neki korábban, hogy amennyiben ott lesz hazánk legjobb három tőrözője között, indulhat egyéniben. Nos, Virginie ott volt, mégsem kapott lehetőséget az olimpián az egyéni küzdelmekben. A többiek szerint ezért szabotálni kezdte a csapat felkészüléseit, ami kihatott a csapatszellemre, valamint a bemelegítésekre is.

Az egymásra mutogatásra annyit mondanék:
1. Amennyiban a kapitány tényleg megmondta előre, hogy mi az egyéni indulás feltétele, akkor tartsa magát ahhoz, egyébként hiteltelenné válik a csapata vagy egyes csapattagok szemében, és később nem fog tudni motiválni. Másrészről utálom, ha valakinél bérelt helyek vannak, és indokolni sem tudja, hogy X helyett miért Y szerepelt. Amennyiben mégis tudja indokolni, kommunikálja azt megfelelően a csapattagok felé.
2. Csapatversenyen aki nem tudja félretenni problémáit a csapattársaival szemben, az szóljon, és szálljon ki még időben, vagy ne szóljon, és tegye a dolgát profi sportolóhoz méltóan, a csapat érdekeit szem előtt tartva, majd a sportág vezető fórumait bevonva, a nagy nyilvánosságot lehetőleg kizárva jussanak dűlőre a vitás dolgokról.
3. A sportág vezetőinek talán közbe kellett volna lépnie, és nem hagyni, hogy idáig fajuljon a helyzet.

A továbbiakban remélem, hogy a kajak-kenusok, a férfi-női pólósok, valamint öttusázóink megmentik a haza becsületét. De akár így lesz, akár nem, az tisztán látszik, hogy valami nem jó, és nem csak a labdarúgásunk vezetőségében vannak problémák.

HAJRÁ MAGYAROK!!!

(Baranyai János súlyemelőnknek pedig mihamarabbi jobbulást!)

15 komment

Címkék: sport olimpia beszólok

A bejegyzés trackback címe:

https://nincseletem.blog.hu/api/trackback/id/tr31621895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roli101 2008.08.18. 20:52:22

Elsőre egyetértek.

istvn 2008.08.18. 21:08:48

Jó úton vagyunk, nem kell nekünk olimpia.
Inkább költsük kormányzati Audikra azt a pénzt. Meg adjuk oda gordonkának, meg Leisztingernek, nincs elég nekik.

paulvagypaulina (törölt) 2008.08.18. 21:15:47

Hm....jól vagy? Aggódom.

Dinsdale 2008.08.18. 22:08:52

Talán ha olimpiai sportág lenne a gyűlölködés, fikázás, széthúzás, egymásra mutogatás, kiskapuk megtalálása, eredményesebb lenne a magyar csapat.

UnitedParcelService · http://www.hevederzar.hu 2008.08.18. 23:23:28

István, te hülye vagy, rossz helyre tévedtél, ez egy másik fórum. Másfelől meg nem szükséges hanyattverni magunkat ha nincs elég aranyérem, pláne nem nemzethalált képzelegni. Ilyen még nem volt, ilyen most van, máskor meg nem lesz (vagy lesz). És?

.45ACP 2008.08.19. 01:10:31

Csak leegyszerusitve a dolgot. Amig KOMCSI orszag voltunk, addig mindig jol szerepeltunk az olimpian, a hetedik helyen alva a vilagranglistan, ami nem semmi a mi Orszagunk meretehez kepest! Amiota a nyugati hulyeseg megbolonditja az olimpikonjainkat, ellustulnak, azota a beka seggeben sem vagyunk. Hat ennyi. Most meg meg csak egy kibaszott aranyunk sincsen! Hat ez szegyen.

Vierre_ 2008.08.19. 01:29:16

Én kibaszottúl unom azt, hogy ha nincs arany, jön a komcsizás és jellemző a kommentárokra, hogy ellenünk fúj a bíró, továbbá ha mi fellökünk valakit az ugyanmár, ha minket löknek ippeg csak meg az büdösgeci.
Én imádom az olimpiát és a sportot nézni jeány létemre. Nem a magyarok miatt, a sport miatt, szeretem, nah. :)))
Én úgy látom, hogy nincs utánpótlás és olyanoktól is várunk minden áron, akiktől az elején is tudtuk már, reálisan nem éremesélyesek. De ha nem nyernek valamit, megy a fika. Ezer blogban , ezer poszton, nah és a politizálás.
De még mindig nincs utánpótlás és még mindig beltenyészet van. Olyanoktól várjuk az érmet, akiktől már két olimpiával ezelött is. Ez nem egy egymilliárd fős Kína, és itt nincsenek milliárdok a sportra párttól független. Négy évvel ezelött sem volt több. MOst sincs lófasz se. Nincs meg a kultúrája annak, hogy felismerjék, látszatra számukra pénzkidobás, valójában biznisz és presztizs. Így a klubbok kakában, a sportsikerek négy-öt zseni vállán nyugszanak, terhelődnek. Akiknek az év minden napján ott kell lenni, produkálni kell, nyerni kell és lehet, hogy az olimpiára kifáradnak? Ejjjjj.
Ami a vívásnál van, az ugyan az, mint bárhol máshol, ahol nincs gempa és ahol a kiugrási lehetőség az, ha az első háromban állandóan benne vagy, furálódsz, helyezkedsz, nyalsz ide, csapsz oda. Tipikus emberi történet.
A valóban hozzá értők nem mondtak öt aranynál többet a mostai olimpiára és azoknak akik pedig hozzá kéne hogy értsenek, tudomásul kell venniük, hogy ezek az emberek négy év múlva már nem lesznek alkalmasak erre, kell az ifjúság, kell az utánpótlás, kell a pénz.
Nem az a baj, hogy nincs arany. Az a baj, hogy elhitették a pórral, hogy lesz száz mert hejl magyarország, víva magyarország, kis ország nagy szívvel bla bla és nem az a baj, hogy nincs arany, hanem az, hogy a mostani élsportolóink mögött vár minket az űr, a légüres tér.

Szelid sunmalac 2008.08.19. 01:36:10

Pffff....mert az a rohadt francia alasta mindenki eddigi munkajat! Meg azoket is, akik nem is talalkoztak vele es egyeniben indultak loveszeten, Alaszkaban....Miert? Egy olimpian nem lehet siman vesziteni? Egyszeruen most szarabbak voltunk mint a tobbiek! Ennyi! Talan nem kell annyit kepzelni magunkrol. Mar az is istenes, hogy ott vagyunk. A drukkolas egy dolog. Hogy a kezis lanyok pofakat vagnak? Verlazito! Megis mit kepzelnek magukrol ezek a pofatlan kis ribancok?! Mi itt mind drukkolunk nekik, logok a melobol, hogy nezhessuk, a kolleganak meg egy sort is meg kellett innia?! Hat hogy kepzelik ezt??? Hogy veszitenek....mikor az a dolguk, hogy abbol a parmilliard emberbol, a tobbtizmillios orszagok kozt, aranyat szerezzenek es gombnyomasra legyenek jokedvuek, fittek es magyarvirtusosak egy idegen orszagban, 6 oraval odebb...mert hiszen ezert kapjak a fizetest vagy mi.

Vierre_ 2008.08.19. 01:48:49

A legszebb a honosítás. Ha nyer, magyar, ha nem akkor retkes külföldi. És ez annyira megy a sport-blogokon, annyira durván suttyó amit nem tudok benyelni és kiszarni csak úgy. Nem csak a sportolókkal van a baj, hanem azokkal is akik álítólag a sport szerelmesei. Ott is nagy a baj. Máshol ez nincs baszki. Fúj.

Szelid sunmalac 2008.08.19. 01:54:40

Vierre: egyetertek. Majd biztos minden vivo azert nem hozott aranyermet, mert a TARTALEKOS versenyzo kikeszitette oket. Hat ez a lany vagy ilyen ugyes es akkor inkabb neki kene vivni, vagy az egesz csapat bujjon el inkabb ha a sajat tartalekosuk meghatralasra keszteti oket mindenkivel szemben. De hogy francia vagy nem. Meg az ausztral judo-srol is ki kellett emelni, hogy de o bizony magyar, mert csak par eve ment ki. NEM! Ot valoszinuleg MI nem akartuk es o mar reg eldontotte, hogy legyen inkabb barmi csak ne magyar. Es dontott. Nem veletlenul lett mas allam polgara. Hanem mert o igy dontott! O nem akar magyar lenni es innentol nem az. Neha en is nagyon utalok magyarnak lenni. De nem a sportolok miatt, legyen armilyen eredmenyuk...a magyar kozonseg, a magyar drukkolok miatt.

Vierre_ 2008.08.19. 02:16:21

és amikor azt olvasom, hogy már a második magyar aranyérmet nyertem meg valaki, aki magyar az üknagyi által, akkor fordul ki a gyomrom, hogy ennyire szánalmasak nem lehetünk. Mindenki hibás csak a sportoló nem, aki nem nyer de honosított az egy idegen szar senkiházi, aki aranyat hoz de honosított az rögmagyar a szívében, a bírók ellenünk. pfff. és vannak emberek, akik ezt leírják és komolyan gondolják pl nso. szörnyű

Szelid sunmalac 2008.08.19. 02:30:25

Miert, nem igy van? A Robert de Niro is magyar. Meg a dedapja unokaoccsenek volt egy lova amit egy olyan kalapaccsal patkoltak, ami magya, tehat Robert de Niro magyar. Az a fasz szomszed, akinek a csaladja evszazadok ota itt el, de masnak drukkol, meg kulonben is...na, az nem magyar! Az valami zsido, cigany, francia, roman vagy mi.

Vierre_ 2008.08.19. 02:46:46

bruhahahahah :))))))) egen-egen :))))

Liszi 2008.08.19. 11:29:53

Anno egy "kedves" profi (?) labdarúgónk megjegyezte:
"A szurkoló azért van, hogy tapsoljon."

Szerintem meg azért, hogy tapsoljon, szurkoljon, és meccsek után lehetőleg hideg fejjel, reálisan, objektíven értékelje a történteket, mert kell a visszajelzésnek ez a fajtája is a sportolók, csapatok fejlődéséhez.
Eközben megvezet minket a média, a közölt cikkek, interjúk, szakértői (?) vélemények...

Utóbbiakra vagyok a legmérgesebb, mert pont miattuk van az, hogy a mostani generáció után légüres tér van elég sok sportágban, és pont ők azok, akik csak tapsolnak, ha van minek, fanyalognak, ha nincs minek örülni, de a legritkább esetben tesznek valamit azért, hogy ne vadászni kelljen az utánpótlást a kézilabda vagy éppen vízilabda klubokba, vagy ne kerüljön perifériára végleg a vívósportunk.
süti beállítások módosítása