online póker

Nincs életem

0% élet 100% nincs

Utolsó kommentek

  • : Gondolom egy eldugott Csontváry képnek jobban örült volna a család :) (2014.06.21. 15:40) Plakátok a múltból
  • stevee: Naggggyyon komoly!!! : ))) Azt hiszem érdemes volt megtörni a hosszú hallgatást a blogon.. (2011.06.10. 17:22) Lego
  • Liszi: @Simple Soul: Köszi, köszi! :) (2010.10.31. 01:19) Fegyverzetellenőrzés
  • Simple Soul: OMG! Te egy hiperrealista művész vagy! Az a finom vonalvezetés, áhh..egyszerűen zseniális! Minden ... (2010.10.27. 13:20) Fegyverzetellenőrzés
  • Liszi: @stevee: Áhhh, ő csak messziről kukkolt pincérlánnyal :D (2010.08.30. 01:15) Sörözés vs lánybúcsú
  • Utolsó 20

Címkék

alkohol (4) állat (10) álom (2) autó (2) beszólok (45) címke (1) csajok (16) család (11) degu (4) diósgyőr (9) egyetem (10) életstílus (1) én (133) érdekes (5) férfiak (2) férfimagazin (2) film (14) floorball (1) foci (51) fogadás (2) hattrick (4) haverok (29) időjárás (5) internet (4) iqtlan (53) ivás (11) jegesmedvék (1) jégkorong (5) jogsi (6) kerékpár (4) kosárlabda (1) magyar válogatott (2) men (5) miskolc (11) mozi (5) msn (3) munka (9) nincs életem (206) oldtimer (2) olimpia (4) poker (17) politika (10) poszterek (3) program (5) régiség (1) részeg (4) sör (1) sorozat (7) sport (51) szabadidő (5) számítógép (18) takarítás (4) tanulás (7) túra (1) üdítő (1) útmutató (4) vásárlás (7) vb2010 (1) xxx (5) zene (26) Címkefelhő

Képzelt riport egy kínai olimpiáról

2008.08.20. 17:35 :: Liszi

(Figyelem! Az írás a képzelet szüleménye, bármilyen megegyezés, hasonlóság valós személyekkel, eseményekkel, helyszínekkel csak és kizárólag a véletlen műve.)

Riporterünk az olimpiai faluban kereste föl a neve elhallgatását kérő edzőt, aki vallott a sportolók felkészítéséről, doppingról, a sportról, és arról, amit a kedves tévénézők, újságot olvasók csak sejtenek.

Riporter: - Köszönjük, hogy elfogadta a felkérést, és válaszol a kérdéseinkre.

Edző: - Nagyon szívesen! Már úgyis régóta ki akarom teregetni a szennyest, mert egyesek nagyon elszemtelenedtek.

Riporter: - Kikre gondol pontosan?

Edző: - Hogy kikre? Természetesen a sportolókra. Atlétákra, úszókra, kerékpárosokra, mindenkire…

Riporter: - Na de mégis miben nyilvánul meg ez az elszemtelenedés?

Edző: - Nem hallgatnak ránk, edzőkre. Megmondtuk, hogy csak óvatosan a teljesítményjavító szerekkel, mert előbb-utóbb a nézők is rájönnek, hogy már semmi nem az, aminek látszik. Egyszer-kétszer még be lehet magyarázni mindenkinek, hogy az adott világcsúcs a tökéletes felkészülés, a jó formaidőzítés, valamint a külső körülmények hibátlan összjátékának eredménye, de amikor minden számot világcsúccsal nyernek, gyakran mindenféle erőlködés nélkül, na az nagyon feltűnő.

Riporter: - Igen, ez valóban furcsa. Mint például a férfiaknál a 100 méteres síkfutás, amikor…

Edző: - Igen, például. Amikor az a jamaikai fiú 9.68 másodperces világcsúccsal nyert szélcsendben, ráadásul az utolsó tíz-tizenöt méteren már csak kocogott. De ő legalább észbekapott, hogy nem kéne 8 másodpercen belül lefutni a százat, mert még valakinek szemet szúr. De voltak, akik nem voltak ilyen óvatosak…

Riporter: - Kikre gondol?

Edző: - Csak pletykákat hallottam, de elég megbízható forrásokból, sportolókhoz közeli emberektől, edzőktől, orvosoktól, gyúróktól.

Riporter: - Felkeltette a kíváncsiságunkat! Mondana pár ilyen, hmmm… pletykát?

Edző: - Nos, rebesgetik, hogy egy amerikai úszó állítólag úgy túlpörgött az egyik texas-i egyetemen tartott válogatón, hogy elnézte a medence végét, és vakondokat megszégyenítő módon fúrta át magát az időmérő falon, majd az uszoda alapzatán, végül csak a szomszédos olajfinomító egyik erősített tartálya állította meg. A média – állítólag a kormány nyomására - végül eltusolta a dolgot. A történetük szerint arabok készültek merényletre az uszoda aláásásával.

Riporter: - Neeee! Ugye most csak viccel?!

Edző: - Nem, nem viccelek. De van másik példa is! Egy orosz atléta barátom elmondása szerint, az egyik orosz magasugrónő orvosa tanácsára sem fogta vissza a teljesítménynövelő szerek szedését. Végül a magasugróléc mellett átugrotta a stadion tetejéről belógatott eredményjelzőt is. Az esetet itt is a szőnyeg alá söpörték. A sportolók ugye nem beszélnek, mert valamilyen szinten mindenki benne van, a nézők közül pedig gyanúsan sokan költöztek Szibériába az elmúlt hónapokban. De hallottam kínaiakról, akik pingponglabdával ütöttek lyukat az asztalba, vagy éppen súlyemelőről, aki véletlenül a nyaka köré tekerte a rudat.

Riporter: - Ez hihetetlen! Akkor azt állítja, hogy mindenki doppingol, aki élsportoló?

Edző: - Igen. Sőt! Maguk a doppingellenőrök is doppingolnak, különben már annyira lemaradtak volna a doppingszerek fejlődéséhez képest, hogy annyi esetet sem tudnának kiszűrni, mint most.

Riporter: - Akik lebuknak, azok miért buknak le?

Edző: - Legtöbbjüket mi, edzők buktatjuk le. Aki év végére a legtöbb sportolót adja fel a WADA ellenőreinek, természetesen a doppingolásukra vonatkozó megcáfolhatatlan bizonyítékokkal együtt, annak sportolóinál a WADA elnéz egy-két pozitív tesztet. Éppen ezért arra is van példa, hogy saját sportolóinkat adjuk fel. Persze csak olyanokat, akik kicsik és pótolhatók. Eközben a nagyágyúk mehetnek csurig töltve hormonokkal, vérkészítményekkel, vagy akár egyszerű szteroidokkal, kábítószerekkel.

Riporter: - És mi lesz így a sport jövője?

Edző: - Minden szép lesz és jó, ahogy eddig. A nézők örülnek majd a nagy versenyeknek, a világraszóló eredményeknek, miközben a tévék is örülnek majd, mert egyre rövidebbek lesznek a versenyszámok, és így többet lehet majd reklámozni. Sőt! Egyszer eljutunk oda is, hogy például az olimpikonok futva, vagy úszva érkeznek majd az olimpia helyszínére hazájukból. De elképzelhető, hogy addigra néhányan repülni is tudnak majd. Most viszont elnézését kérem, mennem kell. Megígértem, hogy ott leszek a labdarúgó játékvezetők beinjekciózásán.

Riporter: - Micsoda??? Hát a játékvezetők is???

Edző: - Miért? Ön szerint vállalná bárki is tisztán ezt a pályát?

Szólj hozzá!

Címkék: sport olimpia beszólok

A bejegyzés trackback címe:

https://nincseletem.blog.hu/api/trackback/id/tr100624853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása