online póker

Nincs életem

0% élet 100% nincs

Utolsó kommentek

  • : Gondolom egy eldugott Csontváry képnek jobban örült volna a család :) (2014.06.21. 15:40) Plakátok a múltból
  • stevee: Naggggyyon komoly!!! : ))) Azt hiszem érdemes volt megtörni a hosszú hallgatást a blogon.. (2011.06.10. 17:22) Lego
  • Liszi: @Simple Soul: Köszi, köszi! :) (2010.10.31. 01:19) Fegyverzetellenőrzés
  • Simple Soul: OMG! Te egy hiperrealista művész vagy! Az a finom vonalvezetés, áhh..egyszerűen zseniális! Minden ... (2010.10.27. 13:20) Fegyverzetellenőrzés
  • Liszi: @stevee: Áhhh, ő csak messziről kukkolt pincérlánnyal :D (2010.08.30. 01:15) Sörözés vs lánybúcsú
  • Utolsó 20

Címkék

alkohol (4) állat (10) álom (2) autó (2) beszólok (45) címke (1) csajok (16) család (11) degu (4) diósgyőr (9) egyetem (10) életstílus (1) én (133) érdekes (5) férfiak (2) férfimagazin (2) film (14) floorball (1) foci (51) fogadás (2) hattrick (4) haverok (29) időjárás (5) internet (4) iqtlan (53) ivás (11) jegesmedvék (1) jégkorong (5) jogsi (6) kerékpár (4) kosárlabda (1) magyar válogatott (2) men (5) miskolc (11) mozi (5) msn (3) munka (9) nincs életem (206) oldtimer (2) olimpia (4) poker (17) politika (10) poszterek (3) program (5) régiség (1) részeg (4) sör (1) sorozat (7) sport (51) szabadidő (5) számítógép (18) takarítás (4) tanulás (7) túra (1) üdítő (1) útmutató (4) vásárlás (7) vb2010 (1) xxx (5) zene (26) Címkefelhő

Valami Amerika mééég

2009.01.03. 11:16 :: Liszi

Bár még tavaly néztem meg a filmet, nem volt időm írni róla, így most fogok áradozni.

A Valami Amerikát anno moziban láttam, aztán tévében is kétszer vagy háromszor, de azon filmek közé tartozik, amelyeket ha számtalanszor megnézek, ugyanannyiszor fogom könnyesre röhögni magamat. Féltem is, hogy a második rész nem fogja tudni hozni az elvárt színvonalat, mert hát elő szokott ilyesmi fordulni a filmiparban, erre beültem a moziba (többek között vele), és lám: olyan ütéssorozatot kaptam rekeszizom tájékra, hogy a film végén alig bírtam felállni a székből.

Az, hogy a film vicces, nem kifejezés. Ritkán hallottam eddig tapsot moziban (egészen pontosan soha), de most még ez is megvolt némelyik poén után, mint valami stand-up műsoron. A film készítői szerencsére nem alázták meg a nézőket azzal, hogy ostoba szóviccmesélésbe fojtsák a 1,5 órás kikapcsolódást (ugye, ugye Macskafogó 2?), hanem azt kaptuk amit az első részben, de talán még kevesebb üresjárattal. A szereplők zseniális karikatúrái egy-egy embertípusnak, párbeszédeikben kiválóan ostorozzák egymást a másik gyengeségeinek felemlegetésével. Na meg a bennfentes poénok! Aki nem látta az első részt, valószínűleg az is jókat röhögött a másodikon. Viszont aki látta a nagy elődöt, az tudta, hogy mitől törött Timi képe a falon, vagy miért van Ákoson tehénmintás alsó, és hogy ez miért vicces, és ezek az apróságok is adtak valami különlegeset az egész hangulathoz, mintha valós és egészen közeli ismerőseinket látnánk viszont a filmvásznon, akiknek már oda-vissza ismerjük az életét, szokásait.

Tényleg remek a visszautalgatás az első részre, de hozzá tudtak tenni valami pluszt, amitől több lett a film puszta folytatástól. Ebben sokat segítettek a nagyon eltalált új karakterek. Az első részben már látott szereplőkhöz csatlakozó Tompos Kátya és Csuja Imre tökéletes választás volt, és biztos vagyok benne, hogy előbbi nevet jól meg kell tanulnunk, mert a következő évtized(ek)ben gyakran fogunk találkozni vele magyar filmekben (utóbbi nevét pedig már régóta tudjuk).

Remélem, hogy Terka néni is hangosan kacag a filmen odafenn, mert ezen aztán lehet kacagni. És ha valaki könnyed kikapcsolódást keres 1,5 óra erejéig, mert mondjuk el akar menekülni egy bűnös (vagy éppen büdös) város gondjai elől, az egészen nyugodtan fáradjon el a legközelebbi moziba, és nézze meg a filmet. Akár többször is. Akinek meg nem tetszik, az hülye majom, és rúgja tökön Tompos Kátya!

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://nincseletem.blog.hu/api/trackback/id/tr1854851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása