online póker

Nincs életem

0% élet 100% nincs

Utolsó kommentek

  • : Gondolom egy eldugott Csontváry képnek jobban örült volna a család :) (2014.06.21. 15:40) Plakátok a múltból
  • stevee: Naggggyyon komoly!!! : ))) Azt hiszem érdemes volt megtörni a hosszú hallgatást a blogon.. (2011.06.10. 17:22) Lego
  • Liszi: @Simple Soul: Köszi, köszi! :) (2010.10.31. 01:19) Fegyverzetellenőrzés
  • Simple Soul: OMG! Te egy hiperrealista művész vagy! Az a finom vonalvezetés, áhh..egyszerűen zseniális! Minden ... (2010.10.27. 13:20) Fegyverzetellenőrzés
  • Liszi: @stevee: Áhhh, ő csak messziről kukkolt pincérlánnyal :D (2010.08.30. 01:15) Sörözés vs lánybúcsú
  • Utolsó 20

Címkék

alkohol (4) állat (10) álom (2) autó (2) beszólok (45) címke (1) csajok (16) család (11) degu (4) diósgyőr (9) egyetem (10) életstílus (1) én (133) érdekes (5) férfiak (2) férfimagazin (2) film (14) floorball (1) foci (51) fogadás (2) hattrick (4) haverok (29) időjárás (5) internet (4) iqtlan (53) ivás (11) jegesmedvék (1) jégkorong (5) jogsi (6) kerékpár (4) kosárlabda (1) magyar válogatott (2) men (5) miskolc (11) mozi (5) msn (3) munka (9) nincs életem (206) oldtimer (2) olimpia (4) poker (17) politika (10) poszterek (3) program (5) régiség (1) részeg (4) sör (1) sorozat (7) sport (51) szabadidő (5) számítógép (18) takarítás (4) tanulás (7) túra (1) üdítő (1) útmutató (4) vásárlás (7) vb2010 (1) xxx (5) zene (26) Címkefelhő

Búcsú

2009.05.04. 22:12 :: Liszi

Kiűzettünk a Paradicsomból.

Megmérettünk, és könnyűnek találtattunk.

Ezekhez hasonló közhelyek kavarognak a fejemben a magyar jégkorong válogatott elitligából való kiesése óta. A Kanada elleni brutális, valamint a Szlovákia és Fehéroroszország elleni szoros - ám ettől talán csak fájóbb - vereségeket az "alsóházban" sem követték győzelmék, de még csak pontszerzés sem. Az osztrákok és a dánok egyszerűen átléptek rajtunk, majd azok a németek vitték be a kegyelemdöfést, akiknek egyébként teljesen mindegy volt.

Vajon elfáradtunk fejben és fizikálisan az első körben? Túl sokat vett ki a játékosokból a két idegtépően szoros meccs? Vagy a tét nyomott minket agyon a kiesési körben? Nem tisztem ezekre válaszolni, és egyébként is nálam sokkal hozzáértőbb emberek keresik majd az okokat, de talán mindegyik hozzájárult egy kicsit a kieséshez. Na és persze a fizikai különbségek játékosaink, és a különböző topligákból érkező ellenfelek között, a rutinbeli különbségek, és természetesen az sem mindegy, hogy melyik szövetségi kapitány hány játékosból választhat ki 25 főt, akit elvisz a világversenyre. Utóbbiból kiindulva nagyon sok - nálunk sajnos hiányzó - tényezőre rá lehetne mutatni, de most erre nem vállalkoznék. Aki ismeri hazánk jégkorongját, és nem csak a válogatott szerepléséből von le következetést, az tudja, hogy miről beszélek, és valószínűleg igazat is ad nekem abban, hogy hazánkban e sportág körül sincs minden rendben.

De térjünk vissza a világbajnokságra. Azt most hagyjuk, hogy mennyire torzítja a fair play-t, mennyire csorbítja a versenyszellemet egy szabály, mely alapján egy csapat nulla teljesítménnyel sem eshet ki a torna végén. Hagyjuk azt, is hogy a bírók - talán nem csak az elfogultságunk mondatja velünk - oly mostohán bántak velünk minden jégen töltött 60 percben. Az évkönyvekben 3 szoros és 3 nem annyira szoros vereség szerepel majd Magyarország mellett. A nevünk mellett szereplő 0 pont egy katasztrofális csapat képét festi majd annak, aki csak az évkönyvből tájékozódik. Ám aki látta a meccseket, a csapatunk játékát, és ismeri kicsit a hátteret is, hogy mekkora hátrányból indulva, milyen akadályokat leküzdve volt ott hazánk válogatottja Svájcban a legjobbak között, és ehhez hozzáteszi a helyszínen szurkoló magyarok fanatizmusát is, az minden bizonnyal megállapítja majd, hogy mekkora eredmény volt már az is, hogy ott lehettünk, és tudja, hogy minden tekintetben helyünk volt a legjobbak mezőnyében.

Egy biztos: mi soha nem felejtjük, ami Sapporoban, majd Svájcban történt. Jégkorongozó fiaink neve arany betűkkel kerül be a sporttörténetünkbe egyenesen az Aranycsapat, valamint mindenkori olimpiai- és világbajnokaink mellé. Remélem valami megmozdul itthon, és magas pozícióban tevékenykedő emberek, akik tehetnek a sportág fejlődéséért tesznek is majd valamit. A jégkorongunk már letette az asztalra az eredményt, azt hiszem ideje ellentételezni felé.

Mindenesetre én most gondosan összehajtogatom koronás címeres, piros-fehér-zöld jégkorongmezemet, és elteszem, hogy egy év múlva a divízió I. küzdelmein ismét büszkén viseljem, míg a fiaink jégen vannak. Addig sokszor hallunk, beszélünk még Peterdi góljairól, Ladányi okos gólpasszáról, Szuper bravúrjairól, valamint az egész csapat megalkuvást nem ismerő hozzáállásáról, példamutató odaadásáról, valamint szurkolóinkról, akik megmutatták a világnak, hogy mennyire lehet szeretni egy csapatot.

Köszönjük srácok! Bebizonyítottátok, hogy nem elérhetetlen az ígéret földje.

Viszlát A csoport! Nem vagy már elérhetetlennek tartott csoda, melyet csak a távolból szemlélhetünk.

Még visszatérünk!

5 komment

Címkék: sport jégkorong jégkorong világbajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://nincseletem.blog.hu/api/trackback/id/tr211103226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parapluie 2009.05.06. 13:45:01

Komolyan mondom, Te erre születtél! Hagyd a francba a közgázt, neked írnod kell, egy-egy ilyen és még megannyi index főoldalas írással indulatokat, érzelmeket, örömöt vagy épp könnyeket KELL csalnod az emberek szemébe(mint, most velem tetted :$)!!!

Liszi 2009.05.06. 14:35:18

@parapluie: Köszönöm szépen, igazán megtisztelő, hogy így gondolod. :$

(a közgáz francba hagyása még lehet, hogy megtörténik :D)

nkg 2009.05.06. 19:13:20

Na-na-na! Ne buzdítsa könnyelműségre az urat kisasszony! Vagyunk páran akik bele akarják verni, hogy végre elvégezze... Mondjuk lehet megvár :D:D:D...

Liszi 2009.05.07. 03:59:18

@nkg: ahogy korábban írtam már a blogon: az idő lehet, hogy hamarabb dönt helyettem elvégzés/otthagyás kérdésben :)
süti beállítások módosítása