online póker

Nincs életem

0% élet 100% nincs

Utolsó kommentek

  • : Gondolom egy eldugott Csontváry képnek jobban örült volna a család :) (2014.06.21. 15:40) Plakátok a múltból
  • stevee: Naggggyyon komoly!!! : ))) Azt hiszem érdemes volt megtörni a hosszú hallgatást a blogon.. (2011.06.10. 17:22) Lego
  • Liszi: @Simple Soul: Köszi, köszi! :) (2010.10.31. 01:19) Fegyverzetellenőrzés
  • Simple Soul: OMG! Te egy hiperrealista művész vagy! Az a finom vonalvezetés, áhh..egyszerűen zseniális! Minden ... (2010.10.27. 13:20) Fegyverzetellenőrzés
  • Liszi: @stevee: Áhhh, ő csak messziről kukkolt pincérlánnyal :D (2010.08.30. 01:15) Sörözés vs lánybúcsú
  • Utolsó 20

Címkék

alkohol (4) állat (10) álom (2) autó (2) beszólok (45) címke (1) csajok (16) család (11) degu (4) diósgyőr (9) egyetem (10) életstílus (1) én (133) érdekes (5) férfiak (2) férfimagazin (2) film (14) floorball (1) foci (51) fogadás (2) hattrick (4) haverok (29) időjárás (5) internet (4) iqtlan (53) ivás (11) jegesmedvék (1) jégkorong (5) jogsi (6) kerékpár (4) kosárlabda (1) magyar válogatott (2) men (5) miskolc (11) mozi (5) msn (3) munka (9) nincs életem (206) oldtimer (2) olimpia (4) poker (17) politika (10) poszterek (3) program (5) régiség (1) részeg (4) sör (1) sorozat (7) sport (51) szabadidő (5) számítógép (18) takarítás (4) tanulás (7) túra (1) üdítő (1) útmutató (4) vásárlás (7) vb2010 (1) xxx (5) zene (26) Címkefelhő

Erőszak

2009.11.28. 07:12 :: Liszi

Először:

Az esetről szóló egyik cikkből:

Draskovics Tibor kiemelte: nem terrorista akció történt, a történtek más bűncselekménnyel nem függnek össze, az elkövető valamilyen személyes ok miatt lövöldözött.

Pár sorral utána:

Többször fenyegette társait az egyetemen korábban a pécsi lövöldözés tettese csoporttárásának édesanyja szerint, aki erről csütörtökön este beszélt az MTI-nek.

A terror fogalma a Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:

A terror (latin ijedtséget, rémületet) a nyílt erőszak alkalmazása rémület, rettegés kiváltása céljából. Az erőszak gyakran a teljes fizikai megsemmisítésig megy. Ezzel a fogalommal illetjük az erőszakos, kíméletlen módszereket, eljárásokat, hatalmaskodást is.

Másodszor, egy Neptun üzenet tegnapról:

FELHÍVÁS

A Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzata csatlakozik a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által kezdeményezett gyertyagyújtásos tiltakozáshoz és megemlékezéshez a Pécsi Tudományegyetemen, csütörtökön történt tragédia kapcsán.

A hasonló eseteket – véleményünk szerint – csak akkor lehet megelőzni, ha a társadalom valamennyi tagja elutasítja az ilyen cselekményeket és osztozik az érintettek fájdalmában.

Ezért megkérünk minden miskolci egyetemi polgárt, és az üggyel szimpatizálókat, hogy 2009. november 30-án, 11 óra 30 perckor (a gyilkosság időpontjában) az egyetemi főbejárat előtt gyertyagyújtással és a kegyelet virágaival demonstrálja elutasítását az erőszakkal szemben, illetve együttérzését az áldozatok és családtagjaik irányába!

Miskolc-Egyetemváros, 2009. november 27.

                A ME-HÖK Választmánya

Csak én érzem képmutatásnak, hogy ebben a nyilvánvalóan elszigetelt esetben rendkívül gyorsan el kellett ítélni az erőszakot? Félreértés ne essék, elítélem, ha valaki bármilyen okból, de fegyverrel kezd igazságot osztani, de a mai Magyarországon tényleg ennek az esetnek a kapcsán jut eszébe a hallgatói önkormányzatnak demonstrálni, az erőszak elítélésére buzdítani?

A HÖK tényleg a mostani lövöldözés kapcsán vette észre azt, hogy az országban van erőszak? Persze nyilvánvaló, hogy most a helyszín miatt kellett okvetlenül kinyilatkoztatniuk valami ilyesmit, ugyanis az eddigi erőszakhullám elkerülte az egyetemeket (mivel a korábbi események nagy részéért felelős khm... érdekcsoportok valahogy nem lelhetők fel az elkövetéshez okvetlenül szükséges nagy létszámban az egyetemeken), az ott dolgozók, tanulók meg úgy tűnik, meglehetősen szűk látókörrel bírnak, és nem látnak túl a campusok határvonalain. Pedig az egyetemi épületeken, tanszékeken, laborokon túl is van egy világ, tele erőszakkal. Vagy csak az a baj, hogy azokról nem lehet beszélni, ezáltal hivatalosan elítélni sem?

Másnak nem rendkívül álságos, hogy míg a többi esetben kötelezően el kell hallgatni a dolgok állását, és nem lehet ujjal mutogatni az elkövetőkre, sőt még ők van feltüntetve áldozatként, addig egy nyilvánvalóan elborult elme terrorjára azonnal tiltakozásra buzdítanak? Most tényleg az lesz, hogy egy khm... érdekcsoporttal nem tudunk mit tenni, ezért folyamatosan másokon lesz elverve a por a saját bűn mellett mások tettei miatt is?

 

Ui: a Pécsi Tudományegyetemen történteket természetesen elítélem, ahogyan helytelenítem az országban a szemellenzős politika és média által elhallgatott, elbagatellizált, ezáltal intézményesülni hagyott más eseteket is. És ezúton tolmácsolnám minden a pécsi áldozathoz hasonlóan értelmetlen halált halt személy hozzátartozói felé részvétemet!

Szólj hozzá!

Címkék: politika egyetem beszólok

online póker

A bejegyzés trackback címe:

https://nincseletem.blog.hu/api/trackback/id/tr381557918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása