online póker

Nincs életem

0% élet 100% nincs

Utolsó kommentek

  • : Gondolom egy eldugott Csontváry képnek jobban örült volna a család :) (2014.06.21. 15:40) Plakátok a múltból
  • stevee: Naggggyyon komoly!!! : ))) Azt hiszem érdemes volt megtörni a hosszú hallgatást a blogon.. (2011.06.10. 17:22) Lego
  • Liszi: @Simple Soul: Köszi, köszi! :) (2010.10.31. 01:19) Fegyverzetellenőrzés
  • Simple Soul: OMG! Te egy hiperrealista művész vagy! Az a finom vonalvezetés, áhh..egyszerűen zseniális! Minden ... (2010.10.27. 13:20) Fegyverzetellenőrzés
  • Liszi: @stevee: Áhhh, ő csak messziről kukkolt pincérlánnyal :D (2010.08.30. 01:15) Sörözés vs lánybúcsú
  • Utolsó 20

Címkék

alkohol (4) állat (10) álom (2) autó (2) beszólok (45) címke (1) csajok (16) család (11) degu (4) diósgyőr (9) egyetem (10) életstílus (1) én (133) érdekes (5) férfiak (2) férfimagazin (2) film (14) floorball (1) foci (51) fogadás (2) hattrick (4) haverok (29) időjárás (5) internet (4) iqtlan (53) ivás (11) jegesmedvék (1) jégkorong (5) jogsi (6) kerékpár (4) kosárlabda (1) magyar válogatott (2) men (5) miskolc (11) mozi (5) msn (3) munka (9) nincs életem (206) oldtimer (2) olimpia (4) poker (17) politika (10) poszterek (3) program (5) régiség (1) részeg (4) sör (1) sorozat (7) sport (51) szabadidő (5) számítógép (18) takarítás (4) tanulás (7) túra (1) üdítő (1) útmutató (4) vásárlás (7) vb2010 (1) xxx (5) zene (26) Címkefelhő

Franciák Vs torrent

2009.03.13. 08:49 :: Liszi

Franciaországban hamarosan elfogadhatják a törvényt, mely alapján az interneten jogvédett anyagokkal fájlcserét bonyolítóknak néhány írásos figyelmeztetés után egyszerűen megszüntethetik a nethez való hozzáférését. Ráadásul egyfajta fekete lista is készül majd a letiltottakról, nehogy tiltás után másik szolgáltatónál folytathassák illegális tevékenységüket.

A cikkben különösen tetszik egy mondatrész: "...ha ennek ellenére sem hagy fel az ördögi tevékenységgel, megszüntethetik az elérését." Ízlelgessük a kifjezést: ördögi tevékenység. Érezze magát úgy minden fájlcserélő, mintha otthonában bizarr rituálé keretei között gyerekeket erőszakolna, valamint szüzeket illetve különböző állatokat áldozna egy sátánista oltáron, majd vérben pancsolva rejszolna egy Kiszel Tünde naptárra. (Elnézést, KT említése már talán túlságosan durva volt.) Tényleg bűn a jogvédett tartalmak fájlcseréje, és egyetértek azzal is, hogy az internet adta szabadságot kihasználva nem lehet bármit megtenni, de azért ne mossuk össze a fájlcsere súlyát például szadista gyerekgyilkosokkal, pedofilokkal. (Még csak azzal sem tartom egyenlőnek, ha ellopjuk egy halott rendőr sisakját, hogy abba végezzük el a nagydolgunkat. Ugye, ugye The IT Crowd? A video megnézése erősen ajánlott.)

Sőt! A franciák továbbmentek: "nyilvános helyeken (pl. internetkávézók, hotspotok) pedig csak olyan weboldalak lesznek elérhetők, amelyeket előzetesen a kormányzat jóváhagyott." Franciaország lesz az EU Kínája, csak nem politikai ideológia alapján tiltanak majd, hanem gazdasági meggyőződésüket védve. Nem mellesleg, ha a fájlcserélők közül olyanokat akarnak lefülelni, aki ténylegesen illegális tartalmakat cserélnek, mindenképpen szükség lesz az adatforgalom mélyebb elemzésére, ami már erősen Nagy Testvér-szagú. Ennek hiányában a fájlcserére való lesújtással egyszerűen bűnözőnek bélyegeznek mindenkit, aki használja a technikát, pedig nyilvánvalóan van, aki nem az. Az ellenőrzés gondolatára természetesen azonnal reagált jópár szervezet, melynek célja az internet szabadságának fenntartása.

Amennyiben a franciáknál bevezetik a törvényt, választ kaphatok egy régi kérdésemre: vajon van-e szükség nagysebességű internetre torrent nélkül? Bár a neten vásárolható jogtiszta tartalmak vételénél (és természetesen bármi más netes dolognál) sem árt a nagy sebesség, de az ilyen vásárlások száma érzésem szerint még elenyésző a torrent forgalomhoz képest, és nem is várom ugrásszerű növekedését a torrent tiltásával. Úgy gondolom lesz jópár háztartás, ahol nem lesz szükség a jelenlegi sebességre, és a torrent lelövésével elegendő lesz egy kisebb csomag is, kvázi a - törvénytervezetet egyébként üdvözlő - szolgáltatók zsebéből húznak ki pénzt. Persze ez csak feltételezés, a valós következmények egyelőre meg sem becsülhetők.

2 komment

Címkék: érdekes politika számítógép beszólok

online póker

A bejegyzés trackback címe:

https://nincseletem.blog.hu/api/trackback/id/tr65999494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nkg 2009.03.13. 13:30:50

Én mint jogtiszta internet használó, aki még mindig csak legálisan cserélt tartalmat, soha nem támogatta a warez mozgalmat, sőt még életében nem nézett netes pornót felháborítónak tartom ezt a hozzáállást!
Le a kommunizmussal... Viva 'la 'net!!!! Nem baj... Egyszer egyszemélyes hadseregem kíséretében úgyis beveszem Párizst!

Liszi 2009.03.14. 00:39:44

@nkg: Igazából én is csak cikkekből ismerem ezt a torrentizét, és pl. az Artisjusnak a matricák árán kívül még adóm 1%-át is fel szoktam ajánlani. Ha mindenki más így tenne, sokkal jobb világban élnénk.

Amúgy Párizst nem nehéz elfoglalni. A franciák általában minden látogató haderőt szeretettel fogadnak. Volt rá pár példa a világtörténelemben :)
süti beállítások módosítása